Tuigjes

HET BESTE TUIGJE TEGEN TREKKEN! 

Het DogTools tuigje is speciaal ontwikkeld door dierenartsen en hondentrainers uit Portugal met meer dan 30 jaar ervaring. 

Uitgangspunt is het bieden van comfort voor de hond met gebruiksgemak voor het baasje. 

Het tuigje valt soepel om de romp zonder te knellen bij de oksels en biedt vrijheid in de beweging van de hond. Daarnaast is het tuigje makkelijk en snel om te doen en af te halen. 

Dogtools tuigje versus regulier anti trek tuigje

De riem wordt bevestigd aan het ringetje aan de voorkant van de borst. Hierdoor wordt de hond automatisch naar links of naar rechts teruggehouden en stopt het trekken. Door een licht rukje te geven met de riem, kan de hond getraind worden aan een soepele riem te lopen. 

Anders dan bij een halsband, waarbij continue druk wordt uitgeoefend op de keel en luchtpijp, valt de druk bij dit tuigje op de stevige borstkas/romp en kan het trekken op een veilige manier gecorrigeerd worden.

De lus op de rug dient om de hond snel vast te kunnen pakken. En het ringetje kan gebruikt worden voor het snel vastmaken voor korte periodes. Tevens biedt deze ring een veilige bevestiging voor in de auto, voor bij het joggen of bij het fietsen (Let op: in deze gevallen de riem NOOIT aan de voorkant bevestigen!)

Het tuigje is voorzien van een krachtige sluiting met een extra veiligheidsslot.*

De stof van Nylon is makkelijk te reinigen en droogt snel en de gebruikte metalen onderdelen zijn roestvrij. 

Alle tuigjes worden zorgvuldig met de hand gemaakt in Portugal. 

Geschikt voor alle hondenrassen van groot tot klein. Iedere maat is (beperkt) verstelbaar om aan te passen naar de grootte van de hond. 

*Bij bevestiging in de auto, altijd het veiligheidsslotje gebruiken!

Handig in gebruik! Bekijk de instructievideo: (zet ondertiteling aan)

 

TIJDELIJKE ACTIE!!

Wij zijn zo overtuigd van het succes van DogTools tuigjes, dat wij u nu tijdelijk aanbieden om het zelf uit te proberen en zo ook overtuigd te raken!

Probeer het tuigje nu 3 weken uit en bent u toch niet tevreden, dan geven wij u gewoon het geld terug!

 Klik hier voor de voorwaarden

De maat:

Uiteraard is de maat afhankelijk van de grootte van de hond. Onze suggesties van hondenrassen zijn een leidraad; het geslacht (reu of teef) en de vacht kan ook bepalend zijn voor de maat. 

Voor het selecteren van de juiste maat, is het daarom belangrijk de borstomvang te meten. Gebruik hiervoor een meetlint. Meet vanaf de schouders direct onder de oksels de borstkas, terwijl de hond staat. Zorg ervoor dat de meetlint niet strak staat, er moet genoeg speling staan zodat je makkelijk je hand er tussen kan steken.*  

Maat XS (32-35 cm)

Maat XS/S (32-43 cm)

Maat S (42-50 cm)

Maat S/M (44-63 cm)

Maat M (51-70 cm)

Maat M/L (61-83 cm)

Maat L (66-92 cm)

Maat L/XL (73-102 cm)

Maat XL (76-114 cm)

Maat XXL (>114 cm)**

*Voor honden met lang haar, is het aan te raden te kiezen voor 1 maat groter. Hierdoor valt het tuigje soepeler om de vacht heen.

**Maat XXL geldt als een speciale bestelling en heeft daarom een langere levertijd (rond de 3-5 weken)

Klik hier voor het bestellen van jouw tuigje!

Makkelijk aan te passen naar de grootte van de hond. Bekijk hier de instructievideo: (zet ondertiteling aan)

 

Wij raden het aan om het tuigje alleen te gebruiken tijdens de wandeling. Doe het af als de hond geen toezicht heeft en laat het tuigje niet onbeheerd achter. 

Sommige honden, met name pups/jonge honden, kunnen aan het tuigje gaan knagen, wat bijtschade kan veroorzaken. 

Er wordt geen garantie gegeven op bijt- of schuurschade.