Olijfhout kluif: 'Veilig alternatief voor gewone takken en stokken'

10-12-2021

Knagen, knagen, knagen. Iedere hond is er dol op. Stitch kauwt heel graag op takken die hij in het bos vindt. We hebben het geluk dat hij nooit geïnteresseerd was in onze meubels. Bij Nala was het een ander verhaal. Onze salontafel en de eettafelpoten hebben heel wat te verduren gehad. De achtergebleven 'tekeningen' zijn voor ons een mooie herinnering aan haar, nu ze er niet meer is.

Iedere hond heeft van nature de behoefte te kauwen. Dit wil je ook stimuleren. Knagen onderhoudt het gebit en houdt ze lekker bezig. Maar toch wil je graag kunnen bepalen waarop ze gaan knagen en dan liever niet op onze schoenen.

Een goed alternatief is de olijfhout kluif. Dit kauwhout is gemaakt van 100% olijfhout. Het voordeel van olijfhout is dat het een van de hardste houtsoorten is en daardoor niet splintert. De vezels (zaagsel) die er vanaf komen, kunnen gewoon doorgeslikt worden en zijn goed verteerbaar. Ook is de kluif geïmpregneerd met wat olijfolie, wat zorgt voor een mooie glanzende vacht.

Omdat het volledig veilig is, mag je je hond iedere dag een tijdje laten kauwen op de kluif. Merk je dat hij er niet helemaal in is geïnteresseerd? Maak er dan een leuk spelletje van. Bekijk hoe Joe dit doet met Stitch:We bieden de kluif aan in drie verschillende formaten. Voor puppy's en voor kleine honden, is er formaat S. Voor middelkleine tot middelgrote honden, hebben we Medium. En voor de grotere bieden we maat Large aan. Klik hier om te bestellen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op Dogguardian.nl of wil je geen enkele blogartikel missen? Meld je dan aan op onze nieuwsbrief ↘️

Terug naar blog