Dogguardian - leer ons beter kennen

28-01-2022

Dogguardian.nl - de doggywattuh..? In dit artikel willen we jullie meenemen op de reis van het creëren van onze webshop, hoe is het begonnen, wat inspireert ons en wat willen we bereiken?

Maar allereerst de naam.., je tong struikelt er bijna over.
In principe is het een vertaling van onze familienaam Engel. Maar het begrip van 'beschermengel' legt wel precies de basis van onze filosofie en inspiratie; ervoor zorgen dat honden het beste krijgen dat ze verdienen.

Onze liefde voor honden is in de loop der jaren ontwikkeld. Het begint natuurlijk met 'ik wil een puppy, want ze zijn zo schattig!' als kind, tot het opbouwen van een relatie met je hond en het erbij horende verantwoordelijkheidsgevoel. Ze leren ons wat onvoorwaardelijke liefde is, ze zijn vergevend wanneer wij (heel menselijk) een keer onze geduld verliezen, hoeveel plezier je kan beleven van de kleine dingen; een stokje, dat zonovergoten plekje op de vloer of die aai over je bol. Maar vooral het bij jou willen zijn.
De dankbaarheid van honden vult je hart. Wij hebben dit voornamelijk ervaren tijdens ons vrijwilligerswerk in hondenasiels in Spanje en Portugal. Ook al heb je (nog) geen relatie opgebouwd met een hond en leeft het dier in de minst ideale omstandigheden, de liefde en blijdschap in hun ogen als ze je zien, is de verwoording van het woord 'hond'. 

"Because of the dog’s joyfulness, our own is increased. It is no small fit. It is not the least reason why we should honour as well as love the dog of our own life, and the dog down the street, and all the dogs not yet born. What would the world be like without music or rivers or the green and tender grass? What would this world be like without dogs?"
- Mary Oliver (schrijver en dichter)

Dit is wat we willen bereiken; het leven van onze hond(en) en alle andere honden verrijken.

Het idee van een webshop begon bij de zoektocht naar goede hondenproducten binnen het eindeloze aanbod dat te vinden is op het internet. Het vele uitproberen van verschillende producten, wat werkt wel en wat niet? Ook vonden we het moeilijk om 100% natuurlijke snacks te vinden, die bovendien niet uit een mix van vleessoorten bestaat.
Al het uitzoekwerk en de wirwar van vele aanbieders kan heel veel tijd kosten, weten we uit eigen ervaring. "Hoe mooi is het als er een webshop bestaat die dit allemaal al voor mij heeft uitgezocht?" En zo is DogGuardian.nl ontstaan.

Ons team bestaat uit Joe (hondentrainer), Eileen (backoffice), onze hond Stitch (allemansvriend) en onze 4 katten Damian, Cee-Lo, Shenzi en Alfama (de honden- en mensen manipulators).
Wat we het liefst doen in onze vrije tijd is eten, eten, eten, dutjes doen op onze comfortabele sofa en heerlijke wandelingen maken.

Wat wij belangrijk vinden in ons persoonlijke leven, willen we ook vertalen in onze professionele leven. Daaronder valt o.a.; gezonde voeding, diervriendelijkheid, duurzaamheid en een zo min mogelijke impact op het milieu.
En daarnaast geloven we erg in het concept van 'blije hond, blije baasjes en andersom'. We willen andere hondeneigenaren graag ondersteunen door mee te denken, tips en adviezen te geven en te informeren over hondgerelateerde onderwerpen.
Wat we niet willen is concurreren met grote webwinkels en hun waanzinnige aanbod in hondbenodigdheden. We willen onze collectie relatief klein houden, dat uiteindelijk een compleet aanbod is om het leven van de hond en het baasje zo plezierig mogelijk te maken.

We zullen voor jullie op zoek blijven gaan naar producten waar wij zelf als hondeneigenaren blij van worden. Want onze beste vrienden, verdienen het beste, toch?!

En het DogGuardian.nl team is eind 2023 groter geworden!

Jacqueline heeft een nauwe band met duurzaamheid en de gezondheid van dieren. Naast het baasje te zijn van honden Teddie en Ipa en poes TeauwTeauw, zet ze zich als zelfstandig ondernemer in voor een betere wereld voor mens en dier. Ze ontwikkelt educatieve programma's voor het basisonderwijs over zwerfafval en klimaatadaptatie, en staat zo nu en dan met deze thema's zelf voor de klas.

Voor Frank staan zijn maatjes Philippe en Bassie altijd op nummer 1. En zij voelden allang aan hoe blij hij werd van de spirit van DogGuardian.nl. 'Onze trouwe viervoeters voelen de emoties bijzonder goed aan, zoals we als eigenaren allemaal weten'. Hij zet zich dan ook graag in om andere trouwe maatjes en hun eigenaren te helpen de beste producten van deze webshop te ervaren.  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op Dogguardian.nl of wil je geen enkele blogartikel missen? Meld je dan aan op onze nieuwsbrief ↘️

Terug naar blog