Gratis verzending vanaf €49 binnen Nederland

Halsbanden

DogTools halsband

De Dogtools halsband is een slimme oplossing voor het beschermen van vlooienbanden tegen teken, vlooien en luizen. De vlooienband wordt namelijk in het Dogtools bandje geplaatst, waardoor het wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals het weer en bij direct contact met andere dieren en mensen, voornamelijk kinderen. 

Een vlooienband kan veel te verduren krijgen; regen, de zon, kou, rollen in zand, struikgewassen en bij het spelen met andere dieren die erin kunnen bijten. Dit heeft allemaal invloed op de werkingsduur. Door de vlooienband te integreren in onze Dogtools halsband wordt deze beter afgeschermd en wordt de hond hierdoor optimaal beschermd tegen teken, vlooien en luizen. 

De samenstelling van een halsband tegen vlooien en teken is zo ontwikkeld dat het veilig is voor de gezondheid van dier en mens. Toch is het aan te raden om de band zo min mogelijk aan te raken, voornamelijk door kinderen. Door het gebruik van de Dogtools halsband, wordt de aanraking met de vlooienband aanzienlijk verkleind, omdat deze verstopt zit tussen de vacht/huid en de Dogtools halsband. 

Wordt de hond regelmatig gekamd, gewassen of getrimd? Dan is het heel handig om de vlooienband makkelijk te kunnen verwijderen.  

Uiteraard heeft het ook een esthetische functie! Combineer de Dogtools halsband met het Dogtools tuigje en met de Dogtools riem voor de volledige comfortabele 'gereedschap' voor jou en voor je hond. Ga voor matchy-matchy of kies juist voor een vrolijke mix van verschillende kleuren of patronen. Ook hondentags kunnen gemakkelijk aan de halsband bevestigd worden. 

Alle Dogtools producten worden zorgvuldig met de hand gemaakt in Portugal.

De gebruikte stof is makkelijk te reinigen, droogt snel en de metalen onderdelen zijn gemaakt van roestvrij staal. 

De halsband is tevens voorzien van een krachtige sluiting met een extra veiligheidsslot.

De Dogtools halsband is compatibel met de Seresto halsband van Bayer tegen teken, vlooien en luizen. Deze is verkrijgbaar in 2 maten, voor honden tot een gewicht van 8 kilo (38cm lang) en voor honden vanaf 8 kilo (70cm lang). 

De maat:

Voor het selecteren van de juiste maat, is het belangrijk de nekomvang te meten. Gebruik hiervoor een meetlint. Zorg ervoor dat de meetlint niet strak staat, er moet genoeg speling staan zodat je makkelijk twee vingers er tussen kan steken.  

Maat S (23-31 cm) 

Maat M (29-42 cm)

Maat L (39-63 cm)

Maat XL (60 cm+)

Twijfels over de maat? Neem gerust contact met ons op via info@dogguardian.nl of via het contactformulier

Toepassing:

Stap 1: Verstel eerst de Dogtools halsband, zodat deze goed om de nek past. Gebruik hiervoor de gespen (zie pijlen). Zorg ervoor dat er altijd makkelijk twee vingers passen tussen de band en de nek. Zo niet, maak de band wat losser. 

Stap 2: Haal de Seresto band uit de verpakking en schuif deze door de lussen in de Dogtools halsband tot aan de pijl. 

Stap 3: Schuif de kleine lussen gelijkmatig over de Seresto halsband (zie pijlen).

Stap 4: Knip het resterende deel van de Seresto band af op het punt zodat de hele halsband bedekt is. 

De halsband is nu klaar voor gebruik!! Vergeet niet de handen te wassen!

Bekijk de instructievideo hier:

 

Let op:

Wij raden aan om geen halsband te gebruiken om de riem aan te bevestigen. Er wordt dan namelijk druk uitgeoefend op de keel en luchtpijp. Gebruik in plaats daarvan onze tuigje van Dogtools, waarbij de druk op de stevige borstkas/romp valt.

- Door de hobbels (anti slip) van de Seresto band gaat deze wat stroef door het Dogtools halsband. Gebruik geen kracht, de lussen kunnen hierdoor breken. Schuif de Seresto band rustig door de lussen. 

- De foto's dienen als kleurindicatie, de kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Klik hier voor het bestellen van jouw halsband!

Naar boven }